Η μαστογραφία είναι από τις σημαντικότερες εξετάσεις προληπτικού ελέγχου της γυναίκας. Ενδείκνυται σε όλες τις γυναίκες μετά τα 40 σε ετήσια βάση, και μετά τα 35 αν υπάρχει κοντινός συγγενής με ιστορικό κακοήθειας του μαστού. Το υπερηχογράφημα μαστών είναι σημαντική συμπληρωματική εξέταση, αλλά σε καμία περίπτωση αντικαθιστά την μαστογραφία ως εξέταση προληπτικού ελέγχου.

Επίσης υπάρχουν και άλλες ενδείξεις εκτέλεσης μαστογραφίας, οι οποίες ανάλογα με την αιτία, προσαρμόζουν το πρωτόκολλο εξέτασης.

Το ιατρείο εκτελεί τις μαστογραφίες με μηχάνημα Siemmens Mammommat 3000 Nova και χρήση ανιχνευτικών πινακίδων που σαρώνονται με ειδικό πρόγραμμα για μαστογραφίες, και μετά γίνεται ανάλυση σε διαγνωστική κονσόλα με οθόνες 5 Mb ευκρίνειας. ΄Οποτε είναι δυνατόν, γινεται συγκριτική μελέτη με την προηγούμενη μαστογραφία.

Το υπερηχογράφημα μαστών εκτελείται σε μηχάνημα General Electric Logiq 5 Expert, σε B-mode, και οπότε απαιτείται, με Power Doppler Imaging για την ανεύρεση παθολογικής αγγείωσης.

Ωράριο Λειτουργίας:

Πρωïνά
Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30 - 12:30
Απογεύματα
Δευτέρα έως Πέμπτη 17:30 - 20:00

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Λ. Αθηνών Σουνίου 108 Β

Τηλ: 22990 - 67762

Κιν: 6944671643

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Top